Drobečková navigace

Nacházíte se: Úvod » Další zdroje » Články » Naše účast na ISSS 2009

Naše účast na ISSS 2009

Ve dnech 12. a 13. dubna 2010 jsme se opět zúčastnili konference Internet ve státní správě a samosprávě v Hradci Králové za významné podpory společnosti Triada, s.r.o., které touto cestou moc děkujeme.

Naším ústředním tématem na 12. ročníku konference Internet ve státní správě a samosprávě v Hradci Králové byla reálná přístupnost webů veřejné správy. Konference jsme se zúčastnili už podeváté za významné podpory společnosti Triada, s.r.o., které touto cestou moc děkujeme.

Kromě prezentace tématiky přístupnosti na našem stánku - Michal Jelínek zájemcům předváděl práci nevidomého s webem a komentoval výsledky testování Zlatého erbu a Bibliowebu - jsme se na programu konference aktivně podíleli i čtyřmi přednáškami. RNDr. Hana Bubeníčková seznámila s tématikou přístupnosti účastníky Setkání finalistů soutěže Zlatý erb a Prezentace vítězů soutěže Zlatý erb, Mgr. Radek Pavlíček pak měl v hlavním sále dvě přednášky Evropa bez bariér je také o přístupnosti informací zveřejňovaných na webu a WCAG 2.0 - nový pohled na přístupnost.

O důležitosti přístupnosti se zmínil i radní hlavního města Prahy, PhDr. Milan Pešák, na zahájení konference ISSS, který svůj příspěvek uvedl slovy "Internet bez bariér je vskutku nikoliv prázdným heslem, ale něčím, co je opravdu uchopitelné a hmatatelné."

Příspěvky ve sborníku

Prezentace z přednášek

Testování přístupnosti v soutěžích Biblioweb a Zlatý erb

I letos jsme testovali přístupnost webových stránek v soutěžích Biblioweb a Zlatý erb a navrhovali vítěze ceny za nejlepší bezbariérový web.

Biblioweb 2009

Zlatý erb 2009

Fotogalerie na Flickru

ISSS 2009 - fotogalerie